پایان نامه نیم نگاهی به انرژی های نو و کاربرد

خورشید منبع اصلی کلیه انرژی های موجود در کره زمین می باشد. ذخائر انرژی روی کره زمین از چندین منبع مختلف تأمین شده که این منابع به دو گروه متمایز تقسیم می شوند .

الف : انرژی های تجدید پذیر ، آن دسته از انرژی هایی که تا کره زمین و خورشید وجود دارند این منابع نیز خواهند بود ، مانند انرژی های حاصل از خورشید ، آب ، امواج دریا ، جزر و مد اقیانوس ها ، گرمای ذخیره در آب دریاها و گرمای درونی زمین .

ب: انرژیهای غیر قابل تجدید ، آن گروه از انرژی ها می باشند که تقریبا" تجدید ناپذیرند مانند : نفت ، گاز طبیعی ، زغال سنگ ، اورانیوم ، و.....
زیرا تجدید آنها میلیونها سال طول خواهد کشید و بنا بر محاسبات وپیش بینی های انجام شده ، این گروه از ذخائر انرژی تا کمتر از یک قرن دیگر به مصرف رسیده و تمام خواهند شد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر و دانلود به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

  


خورشید بعنوان منبع انرژی و سرآغاز حیات و منشاء تمام انرژیهای دیگر شناخته شده است. طبق برآوردهای علمی در حدوده ٦٠٠٠ میلیون سال از تولد این گوی آتیشن می گذرد و درهر ثانیه 4.2میلیون تن از جرم خورشید به انرژی تبدیل می شود بنابراین با توجه به وزن خورشید آه حدود ٣٣٣ هزار برابر وزن زمین است. این آره نورانی را می توان بعنوان منبع عظیم انرژی تا ٥ میلیارد سال آینده به حساب آورد.
قطر خورشید 6^10 *1.39 کیلومتر است و از گازهایی نظیر هیدروژن(6/86 درصد)هلیوم(13 درصد) وعنصر دیگر آه مهمترین آنها اآسیژن – آربن – نئون و نیتروژن است تشکیل شده است.
میزان دما در مرآز خورشید حدود ١٠ تا ١٤ میلیون درجه سانتیگراد می باشد آه از سطح آن با حرارتی نزدیک به ٥٦٠٠ درجه و به صورت امواج الکترو مغناطیسی در فضا منتشر می شود .
زمین در فاصله ١٥٠ میلیون آیلومتری خورشید واقع است و ٨ دقیقه و ١٨ ثانیه به طول می انجامد تا نور خورشید به زمین برسد بنابراین سهم زمین در دریافت انرژی از خورشید حدود از کل انرژی تابشی خورشید می باشد.
جالب است بدانید آه سوختهای فسیلی ذخیره شده در اعماق زمین ، انرژیهای باد و آبشار و امو اج دریاها و بسیاری مواد دیگر از جمله نتایج همین مقدار اندک انرژی دریافتی زمین از خورشید می باشد.
تاریخچه:
شناخت انرژی خورشیدی و استفاده از آن برای منظورهای مختلف به زمان ماقبل تاریخ باز می گردد . شاید به دوران سفالگری، در آن هنگام روحانیون معابد به کمک جامهای بزرگ طلایی سیقل داده شده و اشعه خورشید آتشدانهای محرابها را روشن می کردند. یکی از فراعنه مصر معبدی ساخته بود که با طلوع خورشد درب آن باز و با غروب خورشید درب بسته می شد . ولی مهمترین روایتی که درباره استفاده از خورشید بیان شده داستان ارشمیدس دانشمند و مخترع بزرگ یونان قدیم می باشد 
که ناوگان روم را با استفاده از انرژی حرارتی خورشید به آتش آشید گفته می شود که ارشمیدس با نصب تعداد زیادی آئینه های آوچک مربعی شکل درآنار یکدیگر که روی یک پایه متحرک قرار داشته است اشعه خورشید را از راه دور روی آشتیهای رومیان متمرآز ساخته و به این ترتیب آنها را به آتش آشیده است . در ایران نیز معماری سنتی ایرانیان باستان نشان دهنده توجه خاص آنان در استفاده صحیح و مؤثر از انرژی خورشید در زمان های قدیم بوده است . با وجود آنکه انرژی خورشید و مزایای آن در قرون گذشته به خوبی شناخته شده بود ولی بالا بودن هزینه اولیه چنین سیستمهایی از یک طرف و عرضه نفت و گاز ارزان از طرف دیگر سد راه پیشرفت این سیستم ها شده بود. تا اینکه پس از افزایش قیمت نفت در سال ١٩٧٣ به بعد آشورهای پیشرفته صنعتی مجبور شدند به مسئله انرژی جدی تر بنگرند.

موقعیت کشور ایران از نظرمیزان دریافت انرژی خورشیدی 
کشور ایران در بین مدارهای 25 تا 40 درجه عرض شمالی قرار گرفته است و در منطقه‌ای واقع شده که به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در بین نقاط جهان در بالاترین رده‌ها قرار دارد. میزان تابش خورشیدی در ایران بین 1800 تا 2200 کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده شده است که البته بالاتر از میزان متوسط جهانی است. در ایران به طور متوسط سالیانه بیش از 280 روزآفتابی گزارش شده است که بسیار قابل توجه است.
ویژگی‌های استفاده از انرژی خورشیدی 
پاک و بدون آلودگی (حذف انتشار گازهای گلخانه‌ای از جمله دی‌اکسید کربن) 
بی‌پایان 
رایگان و دردسترس 
کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی 
امن و بی‌خطر


کاربردهای انرژی خورشیدی

 ایجاد آب گرم
 تولید برق

درعصر حاضر از انرژی خورشیدی توسط سیتسم های مختلف و برای مقاصد متفاوت استفاده و بهره گیری می شود آه عبارتند از:
١- استفاده از انرژی حرارتی خورشید برای مصارف خانگی، صنعتی و نیروگاهی
٢- تبدیل مستقیم نور حاصل از پرتوهای خورشید به الکتریسیته توسط تجهیزا تی به نام فتوولتائیک


خلاصه

خورشید منبع اصلی کلیه انرژی های موجود در کره زمین می باشد. ذخائر انرژی روی کره زمین از چندین منبع مختلف تأمین شده که این منابع به دو گروه متمایز تقسیم می شوند .

الف : انرژی های تجدید پ ...

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.